Over Ons

Adviesburo Vuursteen is gespecialiseerd in brandpreventie bij bedrijven. Wij kunnen het hele traject van vooronderzoek tot aan rapport aanleveren. Daarnaast bieden wij producten en aanpassingen om dit advies in de praktijk te brengen.

Naast de preventie maken wij ook ontruimingsplannen volgens de NEN 8112-2010 en noodplannen voor als het onverhoopt toch mis gaat. Wij zorgen dat iedereen binnen uw bedrijf weet hoe hij of zij adequaat kan handelen in geval van brand.

Zo heeft u een compleet pakket wat zowel preventief werkt alsook achteraf schade en slachtoffers voorkomt. Ieder bedrijf met meer dan 15 personen is wettelijk verplicht dit te hebben, heeft u dit niet neem dan zo snel mogelijk stappen voordat u een keuring krijgt om hoge kosten en erger te voorkomen.

Zowel het leveren van advies als het leveren van de benodigde materialen kunt u nu onderbrengen bij hetzelfde bedrijf.

Dit werkt voor de ondernemer kostenverlagend, en levert aanzienlijke tijdswinst op. Door onze prima contacten en communicatie met de plaatselijke brandweer en keuringsdiensten kunnen wij het traject voor u vlot laten verlopen.

.Op 1 april 2012 is het bouwbesluit in werking getreden en op 1 april 2012 is het gehele gebruiksbesluit vervallen. Het gebruiksbesluit bestaat dus helemaal niet meer. de meeste zaken uit het gebruiksbesluit en met name brandveilig gebruik zijn opgenomen in hoofdstuk 6 & 7 van het bouwbesluit. Na de inwerkingtreding op 1 april 2012 is het Bouwbesluit een aantal keren gewijzigd. Sinds 1 januari 2013 gelden de voorschriften uit het Bouwbesluit 2012 voor de berekening van de milieuprestatie van gebouwen. Deze berekening moet bij de aanvraag worden gevoegd. 

Ook als het gaat om aansprakelijkheid in geval van brand zorgen wij dat u niets te verwijten valt zodat u geen problemen krijgt met de verzekering als het misgaat. Wij kunnen voor u ook vlamvertragend impregneren , vraag geheel vrijblijvend een offerte voor deze behandeling.