HOUT BRANDVERTRAGEND IMPREGNEREN IN EEN AUTOCLAAF

Werkwijze autoclaaf:

Adviesburo Vuursteen heeft in samenwerking met Fire-Resistant de mogelijkheid hout, conform de nieuwe Europese regelgeving, brandvertragend te impregneren. Dit gebeurt door gebruik te maken van een Autoclaaf (vacuüm druk cabine).

Een autoclaaf of drukvat is een toestel waarin, door middel van vacuümdruk, hout (met onze Flame Fix producten) brandvertragend gemaakt wordt.

Bovendien is het mogelijk een eindlaag aan te brengen, waardoor het ook geschikt is voor buitentoepassingen. Met deze behandeling wordt door Fire-Resistant BV op de branvertragendheid een garantie afgegeven van 10 jaar.

Vacuümdruk applicaties:

Hout en plaatmateriaal, in voor publiek toegankelijke gebouwen, moet voldoen aan een brandveiligheidklasse. Nog niet zo lang geleden moesten de houtafgeleide materialen voldoen aan de nationale normering per land       (DIN, BS, NEN M, A. etc.)

Met de implementatie van de nieuwe Europese normering is hierin verandering gekomen. De nieuwe Europese  EU-norm, op het gebied van brandbeveiliging, vervangt de nationale normeringen.

Fire-Resistant BV heeft de verschillende houtsoorten behandeld met Flame Fix IMW 475 HP en laten testen volgens de nieuwe EU-normering.

Dit heeft geleid tot de EU-norm 13501-1 klasse B, s2 & d0 classificatie voor Lariks, Western Red Ceder, Vuren Multiplex, Grenen en Beuken.

Als architect c.q. ontwerper heeft u, met deze normeringen, een uitgebreid scala aan mogelijkheden hout als bouwmateriaal toe te passen.

Indien brandvertragend geïmpregneerd hout wordt toegepast in een buitenomgeving, dient hout afgewerkt te worden. Bij binnentoepassingen is dit niet noodzakelijk.

Spray applicaties:

Indien brandklasse (NEN) 6065 klasse 2 of NF P 92-501/504 klasse A1 wordt geëist, is het mogelijk om via verneveling of dompeling Flame Fix IMW 475 aan te brengen. Na behandeling kan het hout werden afgewerkt.

Flame Fix IMW 475 kan uitsluitend op onbehandeld hout of plaatmateriaal worden aangebracht.

wanneer men hout in een buitenomgeving niet wenst af te werken, kan men ook gebruik maken van Burnstop TG3